Házzaság előtt állunk

Tiszteletem . Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz hogy szeretnénk a párommal össze házasodni de ellenem van végre hajtás sajnos nem is egy. Az lenne a kérdésem h hogyan lehet megoldani vagy van e rá jogi mód h az ő részéről van vagyon itt pl :, ház tulajdon jog porta tulajdon jog s személy gép kocsi s jövedelme amit bankszamlra kap. Az lenne a kérdés h nem szeretnénk h ezeket a végre hajtok elvigyék de még is szeretnék házas társak lenni. Hogyan lehet ezt megoldani. Köszönöm elöre is. Tisztelel: Csala István


Hozzászólások

Dr. Kovács Zsolt Csaba 2019. február 26., 17:13:40

Kedves István, 3 lehetőség van...az egyik, hogy megegyezik a hitelezőkkel és a tartozásokat letudja...vagy 2. leendő feleségével házassági vagyonjogi szerződést köt és elkülönítik a vagyonukat, vagyis István tartozásaiért csak István felel, a megállapodást letétbe is kell helyezni, hogy a hitelezőkkel szemben is hatályos legyen, részletek itt: https://miko.hu/content/hu/hazassagi_vagyonjogi_szerzodesek_nyilvantartasa_(vszny)
Ennek ellenére nem kizárt ha a bejelentett állandó lakcíme megegyezik a felesége állandó lakcímével, akkor a végrehajtó lehet csinál ingó végrehajtást...a vagyonelkülönítésben még annyi rizikó van, ha a leendő nejével kenyértörésre kerül a sor, akkor viheti az egész vagyont..vagy 3. anonimizálja a lakcímét, így ingó végrehajtás kizárt, az ingatlanra holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyeztet be, ami nem vonható végrehajtás alá.
üdvözlettel:
dr. kovács zsolt csaba ügyvéd