Perelhetek-e?

Segítséget szeretnék kérni. Végrehajtási eljárás indult ellenem.

2019.07-20-án ajánlott levélben kaptam egy Bírósági Végrehajtói Felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére, 51.835 Ft-ról. A Végrehajtó Iroda azt mondta, hogy vegyem fel a kapcsolatot az Intrum Justitia Zrt-vel.
Múlt hét pénteken hívtam az Intrum J-t, azt mondták, hogy a levelek, amiket ők kiküldtek, nem lettek átvéve. Azt mondják, hogy ők a tartozást (6.707Ft) 2014.04.28-án vették át a Raiffeisen Banktól. Én ezt a bankszámlát 2012-ben megszüntettem. Hívtam a bankot, hogy meg tudnák e mondani, hogy pontosan mikor szűntettem meg a számlámat, ahol azt az információt kaptam, hogy ők csak annyit látnak a rendszerben, hogy volt egy számlám és hogy az meg lett szüntetve, semmi mást pl. dátumot nem látnak. Annyit mondott még az ügyintéző, hogy nem is zárták volna le a számlát, ha azon bárminemű tartozás lett volna.
(2018.07.03-án kaptam egy fizetési meghagyást az Intrum Justitia Zrt-től, melyben 17.700 Ft-ot kértek, amit igaz, hogy 23 nap késéssel, de befizettem. )
Ezt az 51.835 Ft-ot én holnap befizetem. (A végrehajtónak) Mivel nem tartom jogosnak, ezért kérdezem, hogy mit tehetek ebben az esetben, hogyan tudom igazolni, hogy én ezt a számlát 2012-ben megszüntettem, ha nem találom az erről szóló papírt?

Amit még nem értek, az az, hogy most a napokban,amikor felhívtam az Intrum Justitiát, megkérdeztem, hogy amikor befizettem a 17.700 Ft-ot, akkor avval miért nem szűnt meg a követelésük? Azt a tájékoztatást kaptam, hogy mert nem annyi volt a tartozás, hanem 46 ezer valamennyi (akkor miért nem arról az összegről küldték ki a fizetési meghagyást??)
Sőt, fel kellett volna őket hívnom a befizetést követő negyedik napon, mondta az ügyintéző. Ez sem szerepel a levélben ezt mégis honnan kellett volna tudnom?
Tisztelettel és köszönettel.


Nincs hozzászólás