Elbirtoklásnak számít e ha 24 éva én használom az ingatlant?

Érdeklődnék milyen jogaim vannak a következő esetben.
1996 októberében beköltöztem gyerekeimmel egy ingatlanba, ami édesanyám nevén volt és ő pedig abban lakott, ami az én nevemen volt. Egyszerűbbnek tűnt, feleslegesnek tartottuk a cserét anya és lánya között. A későbbiekben ő eladta azt, amiben lakott és az én nevemen volt és összeköltözött a férjével, de valoszínűleg ez most lényegtelen.
Én 2012- ben elköltöztem Angliába, a gyerekeim még maradtak körülbelül az év végéig az ingatlanban. Ezt követően a mai napig az ingatlan lakatlan, az én ingóságaimmal van tele, az azóta felmerülő számlákat is én fizetem, anyu sosem lakott ott és nem is akart, egyértelmű volt mindannyiunk számára, hogy az a lakás az enyem.
2-3 éve átirattuk a nevére a gázt, hogy fizesse ő a készenléti díjat, ne kelljen nekem bajlódnom ezzel külföldről. Nem tudom ez számít e.
A lényeg, hogy édesanyám meghalt 2020 szeptember 10- én. Egyszerű lenne, hogy akkor megöröklöm úgyis a lakást, de van egy férje. Így aztan valószínűleg osztoznom kellene vele azon amit eddig a magaménak tudtam.
Érdeklődnék, hogy valóban kell e.
1996 óta sajátomként használom az ingatlant, fenn áll e az elbirtoklas ténye és ha igen, mire van szükségem mindennek bizonyítására es egyáltalan hova kell fordulnom vele? Várjam meg esetleg a hagyatéki tárgyalást?
Tanácsát várom.
Tisztelettel
Hollosi Piroska


Nincs hozzászólás